ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ АТ "РЕНО УКРАЇНА" В РЕЙТИНГУ НАЙКРАЩИХ ТОП-МЕНЕДЖЕРІВ УКРАЇНИ

Тижневик "Фокус" визначив* найкращих топ-менеджерів України в ключових галузях вітчизняної економіки.

Фокус склав рейтинг найкращих топ-менеджерів в 11 ключових галузях української економіки. У рейтинг увійшли як наймані менеджери, так і підприємці, що керують власним бізнесом, яких об'єднує вміння розвиватися в непростих умовах.

Для складання рейтингу тижневик "Фокус" використовував двоетапний підхід. Під час першого етапу були виділені основні ринки для української економіки (за їх внеском у ВВП країни). За підсумком об'єднання деяких з них, визначили 11 секторів, в яких обиралися найкращі топ-менеджери: аграрний, фінансовий, промисловість і паливно-енергетичний комплекс, нафто- і газовидобування, IT та телеком, ретейл, харчова промисловість, будівництво та девелопмент, фармацевтика, авторинок, транспорт та інфраструктура.

Другий етап передбачав опитування 100 експертів галузі, аналітиків і учасників ринків, які і назвали найефективніших, на їх думку, управлінців. За кожен голос експерта або визнання колег по ринку претендент на звання найкращого топ-менеджера отримував по одному балу. За підсумком суми отриманих балів було визначено три переможця в кожній галузі.

Відповідно до рейтингу Яна Міненко, голова правління АТ "Рено Україна", визначена однією з трьох найкращих топ-менеджерів автомобільного сектору України.

"У 2016 році одним з найскладніших завдань було утримати лідерство компанії Renault другий рік поспіль (після кризового 2015 року) і забезпечити необхідний рівень енергії в команді для досягнення цієї мети. Нам вдалося завоювати лідерство і в 2016, я дуже рада! За підсумками 2016 року бренд Renault №1 за обсягами продажів на ринку нових автомобілів. У 2016 році бренд Renault - №1 в 6 країнах в світі і серед них Україна!"- зазначила Яна Міненко.

2016 рік і початок 2017 були ознаменовані виведенням на автомобільний ринок нових моделей Renault - Kadjar, нового Megane хетчбек і нового Megane седан. Бренд Renault тепер пропонує широку лінійку СУВів (Duster, Captur, Kadjar, Koleos) в найбільшому сегменті українського автомобільного ринку (37%). До кінця 2017 року запланований старт продажів нового Koleos.

У 2016 році також вдалося завоювати титул "Авто Року 2016" з новим Megane хетчбек, який, дійсно, разюче відрізняється від свого попередника за рівнем якості, дизайну та інновацій.

Багато цікавих кроків було впроваджено і в сфері обслуговування клієнтів. Наприклад, в компанії Renault запустили національну програму лояльності, яка дозволяє власникам Renault віком понад 5 років обслуговувати свої авто на більш вигідних умовах на офіційних сервісах.

У 2016 році в мережі Renault було впроваджено обдзвонювання 100% клієнтів, які відвідують як салони, так і СТО, аби отримувати регулярний зворотний зв'язок і можливість негайно вирішувати проблеми клієнтів.

Найближчим часом компанія Renault в Україні сконцентрує зусилля на просуванні напрямку електромобілів. До кінця року заплановано привезти в Україну Renault ZOE, в тому числі і з автономією ходу 400 км, а також Renault Kangoo із запасом ходу 270 км. Вже зараз йде робота з підготовки дилерської мережі до роботи з цими продуктами, а також з підготовки інфраструктури.

У лютому 2017 в компанії було створено новий підрозділ - Дирекція по роботі з клієнтами. Запланована низка проектів за цим напрямком, так як задоволеність клієнтів є основним пріоритетом для Renault.

За результатами* 12 місяців 2016 року бренд Renault:

· №1 на ринку легкових і комерційних автомобілів (з часткою ринку 10,9%). В 2016 р. компанія Renault в Україні реалізувала 8036 а/м, що на 2860 а/м більше показника 2015 р.

· Моделі Renault Logan і Renault Duster - в трійці бестселерів в автомобільному рейтингу.

· №1 в комерційному сегменті (з часткою ринку 23%).

· Модель Renault Dokker №1 в сегменті комерційних авто.

· №1 в корпоративному сегменті.

 

*№ 21 (528) від 26.05.2017.

**Дані Аuto-Consulting за 2016 рік.