Шкільний глобальний проект від Renault «Ваші ідеї ˗ ваші ініціативи»

kasko

Шкільний глобальний проект від Renault «Ваші ідеї ˗ ваші ініціативи» був створений в рамках програми компанії Renault «Безпека та мобільність для всіх», з початку реалізації до якої за 15 років долучилося більше 10 мільйонів молодих людей з 35 країн світу.

Цього року у конкурсі «Ваші ідеї ˗ ваші ініціативи» взяли участь 85 шкіл, 2 417 учнів з 13 країн по всьому світу. Своїми творчими проектами вони привертали увагу співвітчизників до безпеки дорожнього руху.

Вдумлива праця і почуття гумору молоді слугували поширенню інформації серед учнів, родичів та співгромадян і забезпеченню безпеки на дорогах.

За результатами конкурсу було обрано троє переможців, ще одна школа нагороджена особливою відзнакою. Школи-переможці отримали нагороду на розробку нових шкільних проектів. Переможцями стали: Fudan International School (Китай), The Clermont School (Колумбія) і Fatih Ataturk Anatolian High School (Туреччина). Особливою відзнакою нагороджено школу Gimnasio los Caobos (Колумбія).

Цього року 6 шкіл з України брали участь в конкурсі:

1. український гуманітарний ліцей (Київ),

2. середня школа № 6 (Костопіль),

3. середня школа № 91 (Харків),

4. ліцей “Інтелект” (Київ),

5. гімназія міжнародних відносин ім. Василя Стуса,

6. гімназія “Євшан” (Львів), яка стала найкращою серед  українських шкіл в міжнародному рейтингу.

Ініціативна група гімназії “Євшан” (Львів) в якості репортерів опитала 300 осіб та визначила найвагоміші причини дорожньо-транспортних пригод. Аби підвищити обізнаність та привчити до відповідальної поведінки на дорогах учні зосередили свою роботу на вихованні підлітків по темі безпеки дорожнього руху. Завдяки ініціативі учнів було:

·  запрошено місцевих поліцейських до ліцею, які пояснили важливість відповідальної поведінки на дорогах;

· проведено конкурс малюнків для молодших учнів на тему автомобілів майбутнього;

· організовано флеш-моб в центрі міста та велопробіг;

· проведено дебати по темі дорожньо-транспортних пригод;

· під час уроків англійської мови діти малювали свій маршрут від будинку до школи, обговорювали найбільш безпечний спосіб дістатися до будинку і представили свої проекти однокласникам.

Компанія Renault в Україні відзначила учнів гімназії "Євшан" за високий результат у міжнародному проекті. Зусилля ініціативної групи сприяють більш відповідальній поведінці учасників дорожнього руху і порятунку життів.

Дякуємо всім навчальним закладам та учням з України, які взяли участь у цьогорічному конкурсі.

Долучайтесь до обговорень у Facebook спільноті «Ваші ідеї — ваші ініціативи».

До зустрічі у наступному році!

Шкільний глобальний проект